Послуги стоматолога у наші дні коштують позахмарні гроші, а якість послуг не завжди відповідає будь-яким стандартам. До суду потрапила справа, де позивач звинувачував стоматолога у наданні неякісних послуг.

Позивачка вимагала відшкодування майнової та моральної шкоди за неналежне надання медичних послуг — протезування зубів. Про це пише портал Закон і Бізнес.

Стоматолог. Фото: кадр з youtube
Стоматолог. Фото: кадр з youtube

Суд першої інстанції у задоволенні позову відмовив, пославшись на відсутність письмової угоди з медичним закладом, розрахункового документа, акта виконаних робіт чи іншого документа, який міг би засвідчити факт надання послуги конкретним суб'єктом господарювання.

Апеляційний суд скасував це рішення та частково задовольнив позов, вважаючи, що між сторонами існували договірні правовідносини.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Це підтверджується свідченнями свідка та скріншотами екрана телефону з відображенням листування між позивачем та відповідачем.

Сторона, яка заперечує факт перебування в договірних відносинах, зобов’язана із застосуванням засобів доказування, зазначених у ст.218 ЦК, довести факт відсутності таких правовідносин.

На підтвердження своїх вимог позивачка подала до суду висновок клініко-експертної оцінки, в якому, зокрема, зазначено, що пацієнтка проходила лікування і протезування у відповідача.

Нагадаємо, ми писали, що банки впровадили нові правила для зняття готівки.

Як повідомляв "Знай.ua" літнім українцям готують "велику" індексацію пенсій у 2023 році: 3 важливі моменти.

Також "Знай.ua" інформував, українцям списуватимуть кредити на житло та авто: які умови та терміни подання заявки.