Новий рік незмінно асоціюється у всіх із запахом та смаком мандаринок. Купу десертів із цього фрукту пропонують різні кулінари, а українці поглинають смаколик кілограмами.

Але не завжди буває так, що нам вдається вибрати смачный і соковитий плід, а тим більше - не завжди він таким залишається на тривалий час. У цій статті ми розповімо, як обрати смачні мандарини, і як зберегти їх такими якомога довше.

Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube
Ціни на мандарини. Фото: скрін youtube

Багато людей купують їх із великим запасом, тому слід заздалегідь ознайомитися з тим, як правильно їх обирати, щоб вони тривалий час залишалися свіжими.

  • Зверніть увагу на шкірку: у гарного мандарина вона має бути яскраво-жовтогарячого кольору. Не купуйте цитруси, де з'явилися коричневі плями чи інші зміни.
  • Важливо, щоб шкірка нещільно прилягала до м'якоті, вона повинна трохи відокремлюватися, такі мандарини будуть смачними та соковитими.
  • Мандарини на дотик мають бути твердими і пружними - це означає, що вони свіжі, а м'якуш соковитий. Не вибирайте мандарини з м'якими вм'ятинами.
  • Запах: ідеально стиглий фрукт пахне приємно та виразно.
  • Чим кругліша форма мандарину, тим він солодший.
  • Купуйте мандарини окремо, а не фасовані. Так у вас буде можливість добре їх розглянути і вибрати свіжі.

Мандарини, кадр з відео
Мандарини, кадр з відео

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Як зберігати мандарини

При кімнатній температурі мандарини зберігаються трохи більше 10 днів. Але продовжити цей термін можна за допомогою холодильника та деяких хитрощів.

  • Неочищені мандарини краще зберігати в ящику холодильника, вони можуть бути там близько 2 тижнів. При цьому важливо, щоб у ньому не було будь-яких інших фруктів, винятком можуть бути лише цитрусові. Крім того, слід оглянути кожен мандарин, щоб не було води, інакше це стане причиною появи цвілі.
  • Зберігати їх потрібно без пакета, інакше вони швидко зіпсуються та згниють. Альтернативою можуть бути паперові пакети або газета.
  • Якщо холодильник не вистачає місця для зберігання мандаринів (або ДТЕК відключає світло), зберігати їх можна на утепленому балконі. В іншому випадку, якщо там буде мінусова температура, мандарини замерзнуть і втратить свої смакові якості. Також не можна тримати їх під прямими променями.
  • Мандарини можна заморозити. Такі цитруси ідеально підходять для фруктових смузі або як приємне перекушування між прийомами їжі. Але майте на увазі, що смак заморожених мандаринів з часом може змінюватись. Тому зберігати їх у такому вигляді нескінченно довго не слід.

Варення з мандаринів, фото: кадр з відео
Варення з мандаринів, фото: кадр з відео

Нагадаємо, як не купити підроблений сир на свята: секрети, які допоможуть виявити неякісний продукт.

Раніше ми повідомляли швидкі рецепти для новорічного столу за 15 хвилин: відключення світла не завадить зустріти Чорного Кролика.