Навколо води та питного режиму існує безліч міфів, багато людей вважають деяку воду шкідливою, а дехто без води не мислить і пів години життя.

За добу організм втрачає 2-2,5 л рідини – під час дихання, потіння, сечовипускання. Це кількість необхідно заповнювати, але для того треба вживати негазовану просту воду. Існує думка, що переварений окріп кілька разів настільки небезпечний, що викликає рак, та чи це так невідомо. Про це пишуть на порталі u-news.

Вода. Фото: кадр з відео
Вода. Фото: кадр з відео


Насправді попри те, що у воді може залишатися через багаторазове кип'ятіння хлор, немає достатньої кількості наукових даних, які б підтверджували його небезпеку для людини.

Бажано не пити переварену декілька разів воду, адже у ній дійсно нітрати можуть перетворитися на нітріти, які більше зашкодять ніж дадуть користі. Проте для значної шкоди слід враховувати концентрацію таких речовин.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Але є два різновиди води, які й справді шкодять здоров'ю.

Змішана вода викличе кишкові інфекції

Така вода виходить при змішуванні кип'яченої та сирої води. Річ у тім, що навіть при змішуванні сирої води з окропом температура не буде достатньою, щоб усі небезпечні бактерії знищилися. При тривалому вживанні такої води у людини можуть виникнути кишкові інфекційні хвороби.

Дуже гаряча вода може викликати рак

Тобто така вода, температура якої – вище 65 градусів за Цельсієм. За словами представників Міжнародного агентства з вивчення раку, при вживанні такої води підвищується ймовірність розвитку раку стравоходу. Нормально переносить стравохід людини лише напої, температура яких – максимум 40-50 градусів.

Нагадаємо, ми писали, що "Київстар" закликав українців поділитися генератором з компанією.

Як повідомляв "Знай.ua" які рослини не варто вирощувати вдома, щоб не нашкодити собі та близьким: вкрай небезпечні.

Також "Знай.ua" інформував, вкутайте шию та заклейте вікна: британка навчила українців жити з холодними батареями.