Стало відомо про те, як короткі зимові поїздки можуть вбивати ваш транспортний засіб і що в таких випадках робити. Декілька порад для водіїв.

Насамперед мова пішла про конденсат у маслі. Моторне масло в рази повільніше прогрівається, ніж антифриз, і тому навіть якщо за коротких поїздок показник температури підповзає до норми, масло до кінця не прогрівається.

Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube
Автомобіль у снігу, скріншот: YouTube

При кожному охолодженні двигуна на стінках залишається конденсат і в результаті розбавляється ще й водою. Щоб уникнути такого ефекту, бажано робити більш тривалі поїздки, оскільки масло доведеться міняти вдвічі частіше, ніж хотілося б.

Відкладення в камері згоряння . В умовах низьких температур та значної подачі пального двигун швидко заростає шаром вуглецевих відкладень. Уникнути цього просто - повністю прогрітий двигун потрібно добре "покрутити".

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Розряд акумулятора. Якщо ви часто робите короткі поїздки, тоді акумулятор просто розряджається, і нічого натомість не отримує. По-перше не вистачає часу, а по-друге, батарея на морозі не отримує заряд.

Автомобільний акумулятор, фото з вільних джерел
Автомобільний акумулятор, фото з вільних джерел

Головне завдання водія - стежити за рівнем заряду, а також заповнити його будь-якими способами.

Волога в салоні та корозія. З інших проблем відзначимо підвищену вологість у салоні машини: пасажири дихають, сніг на взутті тощо. Скло постійно потіє, килимки вологі, накопичується волога. Усе це призводить до корозії.

Нагадаємо, що тепліше одягайтеся та пийте воду: зимовий план зі спалювання зайвої ваги від Марини Боржемської

Раніше повідомлялося, що водіям розповіли, чому двері автомобіля починають голосно грюкати: кілька лайфхаків, щоб виправити ситуацію

Як правильно провітрювати квартиру взимку, щоб не випустити все тепло: прості, але ефективні правила