Нерідко господині стикаються з тим, що після прання білизна має неприємний запах. Найчастіше виною цьому - пліснява в барабані, лотку для порошку або на гумовій манжеті пральної машини. Як позбудеться цієї напасті за допомогою підручних засобів, розповідає TheLime.

Цвіль у пральній машині з'являється внаслідок підвищеної вологості. Щоб не допустити такої неприємності можна проводити нехитрі профілактичні заходи: протирати гумки від залишків вологи після кожного прання та залишати дверцята та лоток відкритими, щоб провітрити їх.

Корисні поради, пралка. Фото: Youtube
Корисні поради, пралка. Фото: Youtube

Якщо ж пліснява в пральній машині вже виявлена, то впоратися з нею можна без особливих зусиль і дорогої хімії. Пропонуємо до ознайомлення два ефективні способи.

Спосіб №1

Засипати в барабан пральної машинки 100 г лимонної кислоти або 100 мл 9-процентного оцту. Після цього включити будь-яку програму з високою температурою та йти у своїх справах, адже більше нічого робити не потрібно.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Пральна машина. Фото: скрін youtube
Пральна машина. Фото: скрін youtube

Спосіб №2

У випадку, якщо цвілі в пральній машинці дуже багато, допоможе рідкий засіб для відбілювання або білизну. У ємність для порошку потрібно вилити 1 літр якісного відбілювача та запустити цикл прання при температурі 90 градусів. Цей метод допоможе вбити всі суперечки плісняви ​​та прибрати неприємний запах.

Раніше портал Знай повідомляв, одяг висохне після прання за лічені хвилини: проста хитрість, яка допоможе заощадити час.

Також наш портал інформував, чорні речі не втратять свій колір: хитрощі прання, які має знати кожна господиня.

Крім того, ми писали, несподіваний і дуже корисний засіб для прання, краще за будь-який порошок: є у кожного на кухні.