Майже при кожному прибиранні використовується побутова хімія, у досвідченої господині її має бути багато та різних видів. Зазвичай деякі засоби залишаються на дальній поличці і просто забуваються, але дуже важливо стежити за їхніми термінами придатності.

Побутова хімія справді може зберігатися дуже довго, але вона зовсім не вічна, як вважають деякі. Такі засоби з часом втрачають свої властивості і можуть стати небезпечними для здоров'я.

Господиня в будинку, фото zbk
Господиня в будинку, фото zbk

Відбілювач

Після відкриття пляшки він придатний близько року і дуже ефективний, але далі хімічні елементи починають розпадатися, властивості буквально випаровуються, а токсичність збільшується. Краще зберігати в прохолодній температурі - не нижче +7 градусів та не вище +21 градуса.

Порошок для прання

Якщо ви ще не встигли відкрити упаковку, тоді сміливо зберігайте її 12 місяців, але вже розпочатий порошок через півроку погано вимиватиметься з речей після прання, а це може викликати сильну алергію.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Прибирання в будинку, фото kakpochistit
Прибирання в будинку, фото kakpochistit

Гель для миття посуду

Будь-який подібний засіб придатний до використання до 18 місяців. Однак це стосується навіть закритого пакування. Властивості все одно загубляться, тому що хімічна формула почне руйнуватися і сам гель стане більш рідким.

Кондиціонер для білизни

"Найдовговічніший" засіб - може зберігатися до трьох років, але тільки в запечатаному і герметичному вигляді. А ось відкритий кондиціонер потрібно використати протягом 12 місяців. При контакті з повітрям він втратить свої властивості та навіть запах.

Речі після прання, фото wday
Речі після прання, фото wday

Нагадаємо, повинні сяяти від чистоти: які місця потрібно прибрати в будинку перед Новим Роком, щоб залучити успіх

Як повідомляв Знай.ua, без хімії та додаткових витрат: як позбутися цвілі в квартирі підручними засобами