2022 вже добігає кінця, але це не означає, що ми зупинимося на досягнутому в обговоренні котячих проблем. Тим більше, напередодні року Чорного Кота.

Навпаки, зробимо все максимальне, щоб власники домашніх пухнастиків завжди могли захистити їх від усіляких бід. Цього разу розповімо про смертельний препарат, про який ви не знали – це перметрин, природного походження та одержуване із хризантем. Ця речовина використовується в краплях від бліх для собак, в отруті від тарганів та інше.

Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube
Кіт і ялинка. Фото: скрін youtube

Перметрин входить до складу протипаразитарних крапель, проте не призначених для котів – для них він вкрай токсичний. Тому власники котів можуть переплутати та придбати його абсолютно випадково у зоомагазині, або ж, з метою економії, обробляють ним і собак, і котів.

Перше, що потрібно зробити в подібній ситуації, якщо такі краплі вже потрапили на кішку - одразу змити його повністю за допомогою господарського мила. Якщо почалися судоми - негайно звертайтеся до фахівців у клініці.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Чорний кіт, символ 2023 року, фото: Знай.ua
Чорний кіт, символ 2023 року, фото: Знай.ua

Відомо, що у багатьох засобах від тарганів може бути перметрин або фосфороорганічні сполуки з нейротоксичним ефектом. Потрібно прибирати котів із приміщення, якщо раптом запланували дезінсекцію. Якщо раптом пухнастик з'їв цей препарат, потрібно дати активований кут - таблетка на кілограм ваги. Або атоксил, ентеросгель і згодом все одно відвезти до клініки.

Нагадаємо, як часто потрібно змінювати воду у кота? Прості поради щодо того, як зберегти життя мурчику.

Раніше ми повідомляли, чи забуде вас кішка після довгої розлуки? Українцям розповіли важливий нюанс, не поспішайте залишати пухнастика.