Найчастіше кімнатні рослини залишають на підвіконні в будь-яку пору року, але багато хто забуває, що для кожного з них потрібно підшукати комфортне місце і температуру. Одні люблять тінь, інші – світло.

Господиням останніми роками дуже полюбилися орхідеї – високі рослини з дуже яскравим та різноманітним цвітінням. Вони можуть прикрасити навіть найпохмуріше приміщення. Але щоб орхідеї якомога довше радували око, потрібен ретельний догляд.

Орхідеї, фото Знай.ua
Орхідеї, фото Знай.ua

Потрібно створити для орхідеї максимально комфортні умови життя вдома. Насамперед важливо знати, що ці квіти дуже люблять світло, а якщо його буде недостатньо, їхній стан та зовнішній вигляд погіршиться.

У зимовий період квіткарі рекомендують включати до орхідеї додаткові лампи для світла, щоб вони буквально купалися в ньому. Така проста хитрість допоможе квітам пережити холодну зиму та продовжить світловий день, навіть якщо вдома буде темно, а за вікном хмарно.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

Орхідеї, кадр з відео
Орхідеї, кадр з відео

Але іноді орхідеї слід залишати ненадовго в тіні, тому що через надлишок світла на листя можуть з'явитися опіки або пігментація.

Головне - це знайти відповідне місце для рослини, щоб їй було комфортно. Орхідеї краще тримати на південних та північних вікнах. Але влітку варто бути обережнішими - сильне сонце погано впливає на них.

Нагадаємо, вся правда про кімнатні рослини: чи справді вони покращують повітря у будинку

Як повідомляв Знай.ua, добриво для кімнатних квітів з бананової шкірки: підживлення, яке створить диво

Також портал Знай.ua писав, у які терміни потрібно з'їсти відварені яйця: умови зберігання та перевірка на зіпсованість