Фахівці назвали найкращі продукти, які підходять для легкого перекусу на ніч. Звісно, переїдати перед тим, як піти спати, не варто, але легке перекушування дозволити собі можна. Тим більше якщо воно піде на користь.

Перекус перед сном, за словами експертів, допомагає підтримувати стійкий рівень цукру в крові. А якщо обрати для цього ще й правильні продукти вони запустять в організмі процеси спалювання жиру і відновлення м'язів.

Найкращі продукти для перекусу на ніч:

1: б. Банани. Цей фрукт містить в собі високі концентрації магнію і калію, які покращують стан м'язів. А коли м'язи перебувають у хорошій формі, тіло не збирає жир.

банани, скріншот з відео
банани, скріншот з відео

2. Мигдаль. Велика кількість корисних жирів в мигдалі змушує організм при їх перетравленні тримати цукор в крові на одній позначці. Крім того, у мигдалі та бананах є магній і триптофан, що допомагають розслабитися і заснути.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

3. Мед. Якщо пізно ввечері хочеться солодкого, то мед є найкращим варіантом в такій ситуації.

Домашній мед з меліси, фото YouTube
Домашній мед з меліси, фото YouTube

4. Вівсянка. Невелика порція сприятиме тому, що організмом активніше виробляється серотонін. А це своєю чергою прискорює настання сну. Не забувайте, що повноцінний сон покращує метаболізм.

5. Ківі. Цей фрукт вирізняється високим вмістом клітковини й каротиноїдних антиоксидантів. Він покращує здоров'я травної системи організму, знижує інтенсивність запалення, зменшує рівень холестерину.

Варення з ківі, скріншот: YouTube
Варення з ківі, скріншот: YouTube

Нагадаємо, новорічна закуска за 15 хвилин: якщо готувати складні страви немає ні бажання, ні часу

Як повідомляв "Знай.ua", як перетворити новорічну "Шубу" у справжній шедевр: додайте лише ці кілька інгредієнтів

Також "Знай.ua" писав, кольорові млинці без барвників: як приготувати яскраву святкову закуску лише з натуральних продуктів