Не треба нічого купувати, є декілька лайфхаків, здатних посилити сигнал роутера.

Роутер, який роздає Wi-Fi, має знаходитися у центрі оселі. За таких умов хвилі будуть розподілятися рівномірно, досягаючи всіх куточків будинку. Про це пише UBR.

Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube
Wi-Fi роутер, скріншот: Youtube

Також фахівці радять не розміщувати роутер на підлозі. Краще його поставити на підвищення, інакше значна частина хвиль піде до сусідів знизу.

Сигналу Wi-Fi можуть заважати побутові прилади, що знаходяться поруч із роутером. Для того, щоб перевірити який саме - відключайте по черзі кожен з приладів і звертайте увагу, чи змінюється сигнал роутера. Так ви зможете приблизно розуміти, що саме впливає на сигнал і переконайтеся, що справа зовсім не в тому, що виникала якась технічна проблема.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Обладнання варто розташовувати подалі від маршутизатора, адже це знижує потужність сигналу. Якщо маршрутизатор має дві антени, можна направити одну вертикально, а іншу горизонтально – направлені таким чином, вони найкраще передадуть сигнал.

Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube
Роутер "Укртелеком", скриншот: YouTube

Спробуйте різні положення антени роутера і дослідним шляхом визначте, яке положення є оптимальним для хорошого сигналу.

Якщо попередні способи були не зовсім ефективні — купіть окремий адаптер, який зможе посилити сигнал вай-фай. При покупці обладнання, звертайте увагу на знімні елементи, які в разі чого можна буде замінити на більш потужні.

Нагадаємо, ми писали, що як підключити Wi-Fi роутер від павербанку та бути з інтернетом без світла: дві інструкції.

Як повідомляв "Знай.ua" нема світла - не проблема: як забезпечити роботу роутера під час аварійних вимкнень

Також "Знай.ua" інформував, як зарядити телефон пальчиковими батарейками: покрокова інструкція.