Війна триває, тероризм із боку Росії також. Це означає одне – найближчим часом нам доведеться ще пожити у частковому блекауті з відключенням електроенергії. Експерт розповів, як можна допомогти та заощадити електрику.

Було названо кілька неочевидних пристроїв, які слід вимикати з розетки вночі задля економії та кіловат, а також коштів. Це може стати вам у нагоді навіть у мирний час.

Багато пристроїв залишаються включеними в розетку вночі, і це призводить до того, що енергоспоживання підвищується, і в результаті впливає на суми в платіжках.

Насамперед це стосується ноутбука або комп'ютера . Якщо гаджет повністю заряджений, тоді немає сенсу залишати його в розетці вночі.

Ноутбук, скрiншот: YouTube
Ноутбук, скрiншот: YouTube

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Далі йдеться про телевізор , які багато включають як фон на всю ніч. Це також сильно збільшує суму в платіжках, ще й негативно впливає на ваше здоров'я.

Телевізор. Фото: скрін youtube
Телевізор. Фото: скрін youtube

Постійний потік інформаційного шуму погано позначається на сні та самопочутті людини.

Далі в рейтингу смартфони та планшети. Вам ніколи не вдасться зарядити його більше, ніж на 100%, тому залишати його там на всю ніч не потрібно.

Смартфон. Фото: скриншот з відео
Смартфон. Фото: скриншот з відео

Wi-FI роутер. Це річ, яка практично у кожного включена щодня. Хоч він і споживає дуже мало енергії, сума у ​​платіжці може знизитись на кілька гривень, якщо її відключати.

Під'єднати роутер до незалежного живлення. Фото: Youtube
Під'єднати роутер до незалежного живлення. Фото: Youtube

Бойлер . Кажуть, що часте відключення бойлера від мережі не найкраще впливає на його термін служби, але насправді водонагрівач споживає чимало електроенергії. Якщо вимикати його вночі, це допоможе заощадити і електроенергію і гроші.

Бойлер в інтер'єрі
Бойлер в інтер'єрі // blog.comfy.ua

Якщо є можливість, краще відключати відразу все, крім холодильника.

Нагадаємо, що водіїв попередили, що буде з автомобілем, якщо використовувати нейтральну передачу для їзди

Раніше повідомлялося, що на ріелтори Криму вже чекають сезонний наплив українських туристів, а росіяни масово продають квартири - чекати залишилося небагато

Також росіяни знову влаштували істерику через якість життя в Україні, ніколи такого не бачили