Людям, які часто страждають від здуття живота, варто запам'ятати наступні продукти. Вони допоможуть боротися з болем і знімуть дискомфорт.

До продуктів, які можуть викликати метеоризм, відносять жирну їжу та ту, яка багата простими вуглеводами або цукром. Рекомендується знизити їх споживання. Також варто звернутися до фахівця-дієтолога.

8 продуктів, які допоможуть при здутті живота:

1. Насіння льону. Замочіть насіння льону у воді на кілька годин, щоб воно набрякло і додайте його в йогурт, смузі або салати.

2. Чорниця. Вона багата на флавоноїди, а також має антиоксидантні та протизапальні властивості й допомагають контролювати вільні радикали.

Чорниця, фото з вільних джерел
Чорниця, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

3. Вишня. Вона є одним із продуктів із потужними протизапальними властивостями. Вишня також багата на антиоксиданти.

4. Спеція карі. Карі містить куркуму, тому допомагає регулювати затримку рідини та запалення.

5. Зелений чай. Цей напій має сечогінні властивості, а також багатий на антиоксиданти. Тому набагато корисніше випити чашку зеленого чаю при здутті живота, ніж звичайного чорного або кави.

Зелений чай, фото з відкритих джерел
Зелений чай, фото з відкритих джерел

6. Банани. Якщо здуття живота пов'язане із затримкою рідини, калій, який міститься в бананах, може бути дуже корисним. Тож, якщо ви з'їли щось дуже солоне проти ночі, корисно закусити бананом.

7. Авокадо. Є одним із найкорисніших продуктів, у тому числі й при здутті живота, тому що воно містить корисні жири. Корисними також можуть бути оливкова олія, мигдаль та фісташки без солі.

8. Молоко без лактози. Щоб уникнути здуття живота перейдіть на молочні продукти без лактози (наприклад, йогурт), а також пийте молоко у мінімальній кількості.

Молоко. Фото: скрин Youtube
Молоко. Фото: скрин Youtube

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", в Україні заборонили одну з популярних традицій на Новий рік: порушників каратимуть суворо

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову