У ранній час доби не всі мають апетит для сніданку, але це дуже важлива частина щоденного раціону і експерти неодноразово попереджають, що пропускати його не можна.

Саме сніданок дає людському організму силу та енергію на весь день. Дієтолог Світлана Фус підтверджує цей факт і зазначає, що вранці краще їсти здорову, насичену та корисну їжу.

Сніданок, фото: Flickr
Сніданок, фото: Flickr

"Пропуск сніданку може принести більше шкоди, ніж користі. Це порушує нормальний циркадний ритм, який у здорових людей починається з ранкового почуття голоду. Залишившись без сніданку з метою економії калорій, люди часто заповнюють його відсутність надлишком калорій за рясним обідом або супер ситною вечерею", - повідомила Фус.

Фізична активність у людей включається вранці та у першій половині дня. У цей час витрачається одержана від їжі енергія. Якщо сніданок пропускати систематично, це може призвести до набору ваги. У такому разі обмін речовин порушується, є ризик ожиріння та діабету.

Важливо обирати правильні продукти для сніданку, тому навіть якщо це щось швидкого приготування, звертайте увагу на склад та енергетичну цінність.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Сніданок, фото med-practic
Сніданок, фото med-practic

Нагадаємо, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок

Раніше ми писали про те, чому яйця потрібно їсти щодня: дослідники дійшли несподіваного висновку

Як повідомляв Знай.ua, все про зимовий суперфуд — гранат: користь, шкода та правила вживання.