Всім речам із гардеробу властиво зношуватися, тим більше джинсам, які ми носимо щодня. Але термін їхньої служби можна продовжити, а яскравий колір повернути.

Зазвичай зовнішній вигляд джинсів втрачається при регулярному пранні і в процесі носіння, але цю проблему можна вирішити за допомогою двох нехитрих способів. Про них має знати кожна господиня. Головне, це приготувати розчин та замочити річ.

Рвані джинси мінімал, фото з сайту Секрети моди
Рвані джинси мінімал, фото з сайту Секрети моди

Перший спосіб

Для початку приготуємо розчин: потрібно набрати в миску гарячу воду, розвести в ній 2 столові ложки солі та 30 г тертого господарського мила.

Перемішуйте, поки все не розчиниться, і занурюйте у розчин джинси. Залишіть на півгодини, а потім злегка випрайти руками, використовуючи щітку з м'яким ворсом. Далі залишається лише прополоскати та висушити.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Прання джинсів, фото cleanipedia
Прання джинсів, фото cleanipedia

Другий спосіб

Нам знадобиться те, що має кожна господиня на кухні - оцет. Набираємо в миску холодну воду, розводимо в ній 3 столові ложки оцту на 5 літрів води.

В отриманому розчині замочуємо джинси на 20 хвилин. Відправляємо їх сушитися, але не вичавлюємо і не скручуємо. Ефект даного способу є тимчасовим, але його можна повторити, коли джинси знову будуть у непридатному вигляді.

Раніше ми писали про те, як відчистити антипригарну сковороду і не пошкодити її: хитрий лайфхак для господарок

Як повідомляв Знай.ua, інфаркт, діабет і навіть втрата кінцівок: яку непоправну шкоду завдають здоров'ю електронні сигарети

Також портал Знай.ua писав, коли Україна занурюється у темряву та світлофори не працюють: як легко запам'ятати жести регулювальників