Стало відомо про те, які є найнебезпечніші та нетрадиційні методи обігріву вашого будинку, від яких вам краще варто відмовитися. Збереже життя усієї родини.

Про це розповів експерт у сфері ЖКГ Олег Попенко.

Виявляється, деякі нетрадиційні методи обігріву вашого будинку, які стрімко набирають популярність, абсолютно неефективні. Крім того, часом вони можуть бути навіть небезпечними для вашого життя.

Опалення, скріншот: YouTube
Опалення, скріншот: YouTube

Насамперед слід відмовитися від газових балонів у ваших квартирах, адже такі системи найчастіше не сертифіковані та не відповідають стандартам якості. Майже щотижня з'являються випадки вибухів в Україні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно
Показати ще

Крім того, обігрів квартири за допомогою включеної конфорки на плиті або нагрітої цегли не тільки малоефективно, а й небезпечно. У процесі згоряння виділяється чадний газ, що призводить до отруєння.

Опалення дровами. Фото: скриншот з відео
Опалення дровами. Фото: скриншот з відео

Чадний газ неможливо розпізнати за запахом. Симптоми отруєння чадним газом залежить від обсягу речовини. Це і головний біль, і запаморочення, шум у вухах. Крім того, людина може знепритомніти, а в деяких випадках все і зовсім закінчується летальним результатом.

Підігрівати цеглу теж не варто, тому що це зовсім неефективно.

"Якщо врахувати, що нагрівання води в чайнику має вищий ККД, то вартість 1 кВт\год від цегли буде: 2,1 грн (при тарифі 8 грн/куб) та 7,8 грн (при тарифі 30 грн куб). грілки з водою показники будуть: 1,39 грн (при тарифі 8 грн/куб) та 5,21 грн (при тарифі 30 грн/куб)", – пояснив фахівець.

Нагадаємо, що швидкість недійсна? Українським водіям нагадали про помилку копів із TruCAM

Раніше повідомлялося, що в Україні значно впав попит на ялинки через війну: який відсоток громадян не відмовився від святкової метушні

Також, власні контейнеровози на базі азіатських вантажних шасі: Україна почала виготовляти свою спецтехніку .