Вживання алкоголю – це дуже поширений вид "відпочинку" у багатьох людей. Одиниці можуть уявити галасливу вечірку без веселих напоїв, які гріють душу і розв'язують язики.

Безперечний і всім відомий факт – алкоголь є шкідливим токсином. І як би гучно не звучав заголовок, головний "побічний ефект" різкої відмови від спиртного - це покращення здоров'я.

Святкування Нового року, скріншот з відео
Святкування Нового року, скріншот з відео

Думки розходяться, варто поступово чи різко кидати пити, але лікарі переконують, що відмова від алкоголю у будь-якому разі піде на користь.

Ваша печінка після відмови від спиртного точно скаже вам "дякую", як заявляє дієтолог Пауліна Лі. Цей орган зможе зосередитись на здорових функціях детоксикації замість переробки алкоголю.

Алкоголь
Алкоголь

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Алкоголь можна вважати токсином, це означає, що печінка припиняє виконувати всі свої інші функції, доки алкоголь не очиститься, що може зайняти декілька годин залежно від кількості порцій", - впевнена лікар.

Жінки особливо погано переносять виведення токсинів з організму, це може стати причиною виникнення гормональних збоїв. А ось кишечник може запалитися, якщо пити у великих кількостях.

Біль у животі / фото: Pixabay
Біль у животі / фото: Pixabay

Нагадаємо, вчені знайшли, які клітини можуть продовжити або відновити життя: є у будь-якого

Раніше ми писали про те, як ефективно розтягнути вовняні речі після прання: покрокова інструкція для господарок

Також портал Знай.ua писав, скільки солодощів можна дозволити дітям на свята без шкоди здоров'ю: названа конкретна кількість