Сир багатий амінокислотами і кальцієм, що особливо корисно для зростаючого організму і для літніх людей, в нім містяться вітаміни всіх груп, солі натрію, заліза, магнію. Сир особливо корисний вагітним і годуючим мамам, малюкам його можна давати з п'ятимісячного віку.

Проте дієтологи визначили, який з сирів чим корисніший, до найліпших за користю сирів потрапили Моцарела, сир з пліснявою, Фета, Зернистий сир та пармезан.

Тверді сири. Фото: скриншот з відео
Тверді сири. Фото: скриншот з відео

Моцарела

Це м'який сир із низьким вмістом натрію та калорій, ніж у більшості інших сирів. Він також містить пробіотики, які сприяють підвищенню імунної системи.

Сир з блакитною пліснявою

Такий сир має характерні блакитні або сірі жилки та гострий смак. Збагачений кальцієм, він може зміцнити здоров'я кісток та запобігти остеопорозу.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Фета

Багатий на кальцій, містить рибофлавін, що нормалізує репродуктивну функцію, що регулює функцію щитовидної залози. Гарно впливає на нервову та репродуктивну системи та нормалізує тиск.

Зернистий сир

Багатий на вітаміни, мінерали, антиоксиданти. Має досить низьку калорійність, та насичений кальцієм, магнієм, фосфором, міддю, вітамінами групи В, С, А.

Пармезан

Це сир з низьким вмістом лактози, багатий на кальцій і фосфор, який може сприяти зміцненню кісток.

Нагадаємо, ми писали, що зелена цибуля, петрушка та кріп: на скільки подорожчав "смак весни" у супермаркетах за місяць.

Як повідомляв "Знай.ua" скільки солодощів можна дозволити дітям на свята без шкоди здоров'ю: названо конкретну кількість.

Також "Знай.ua" інформував, лікарі назвали продукти, що лагідно відновлять гормональний баланс.