Через обстріли критичної енергетичної інфраструктури українці відчули всі негативи відсутності зв'язку та електроенергії.

Проте оговтуючись та пристосовуючись до реалій воєнного часу були знайдені методи виходу з складних ситуацій. Такою була — виклик лікаря без зв'язку або інтернету. В Міністерстві охорони здоров'я розробили кілька кроків, щоб отримати бажаний результат.

Швидка допомога. Фото: Youtube
Швидка допомога. Фото: Youtube

  1. Спробуйте набрати "103" зі звичайного телефона. Якщо є доступ до інтернету, можна підтримувати зв’язок за допомогою месенджерів Viber, WhatsApp, Telegram.

  2. Зв'язатися з медиками також можна за допомогою чат-бота на сайті МОЗу.

  3. На інтернет-ресурсах місцевої влади знайдіть резервні номери телефонів на випадок, якщо лінія "103" перевантажена або недоступна.

  4. Про всяк випадок завжди тримайте напоготові аптечку зі всіма необхідними ліками. Якщо маєте медичні прилади, подбайте про запас батарейок для них. Дізнайтесь і збережіть інформацію про правила надання першої допомоги.

  5. Уточніть адреси найближчих "Пунктів незламності". Зробити це можна на сайті nezlamnist.gov.ua. Там завжди є світло, інтернет, зв'язок та аптечка.

Нагадаємо, ми писали, що у МОЗ зробили важливу заяву про вірус - виник один серйозний нюанс: це може статися й з вакцинованими.

Як повідомляв "Знай.ua" пільгова ціна на газ: хто з українців платитиме менше, ніж 7,96 грн за куб.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також "Знай.ua" інформував, нічна атака дронами на Київ: удари по інфраструктурі, відключення світла, вибиті вікна.