Печія є поширеним симптомом кислотного рефлюксу, стану, при якому частина вмісту шлунка потрапляє у стравохід.

Це створює пекучий біль у нижній частині грудної клітини. Періодична печія є звичайним явищем і не викликає занепокоєння, якщо причина появи є вживання гострої їжі. Якщо ж печія виникає частіше, то це може свідчити про серйозніші захворювання. Про це повідомляє лікар Тарас Жиравецький у своєму тг-каналі.

Печія. Фото: Youtube
Печія. Фото: Youtube

Симптоми печії

Симптоми печії можуть змінюватись від легкого до дуже сильного дискомфорту. Найпоширенішим симптомом печії є відчуття печії в грудях та горлі. Також печія може супроводжуватися тиском, болем у грудній клітині, нудотою, гірким смаком у роті, підвищеним газовиділенням, кашлем та хрипотою.

Перша допомога при печії

Якщо у вас різко почалася печія, перша допомога в домашніх умовах включатиме наступні варіанти:

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

• Випити склянку мінеральної лужної води.
• Прийняти ліки проти печії.

У більшості випадків печію можна лікувати вдома за допомогою безрецептурних ліків та змін способу життя, які викликають це почуття. Сучасним аналогом соди є антацидні препарати на основі солей магнію, кальцію та алюмінію (Ренні, Гастал, Гавіскон), дія яких основана на нейтралізації кислот і ферментів, що потрапили у стравохід.

Якщо у вас часта і сильна печія, зверніться до свого лікаря — наголошує Жиравецький.

Нагадаємо, ми писали, що медики назвали овоч, який має бути на столі у кожного українця: насичений мінералами та корисними елементами.

Як повідомляв "Знай.ua" жодна мошка та інша живність не заведеться: несподіване місце для зберігання круп та поради від шкідників.

Також "Знай.ua" інформував, секрет довголіття та молодості: тепер ви будете це їсти щодня.