Сіль широко використовується у кулінарії. Не секрет, що вона підсилює смак будь-якої страви, але щоб зробити його ще яскравішим, можна вдосконалити цей інгредієнт.

Господині самостійно можуть надати солі різних смакових відтінків, і при цьому ніякі приправи або спеції при готуванні більше не знадобляться.

Сіль, фото naked-science
Сіль, фото naked-science

Для початку слід навчитися робити 10 видів ароматизованих солей, але експерименти лише вітаються, адже все залежить від вашого смаку. Головне використовувати якісну сіль, таку як мальдонова або інші види.

  • Сіль петрушки: помістіть 30 г петрушки в ємність і змішайте блендером. Додайте 100 мл води та продовжуйте подрібнення. Потім процідіть, щоб витягти воду з петрушки. Сіль висипте на тарілку і замочіть водою петрушки, додаючи потроху води, і дайте висохнути.
  • Апельсинова сіль: очистіть шкірку апельсина і дайте їй висохнути. Наступного дня розбийте цедру пальцями і додайте сіль, добре перемішавши обидва інгредієнти.
  • Сіль розмарину та пелюсток троянди: декілька листків розмарину та пелюсток троянд повинні висохнути. Далі розбийте їх пальцями, щоб шматочки стали меншими, і змішайте з сіллю.
  • Грибна сіль: невелику кількість сушених грибів слід розім'яти за допомогою міксера та змішати із сіллю.
  • Ванільна сіль: потрібно просочити сіль ванільною есенцією і дати їй висохнути, а потім перестигнути в контейнер.
  • Винна сіль: замочіть сіль обраним вином і дайте відпочити, поки волога не випарується. Якщо повторити процедуру кілька разів, смак буде яскравішим.

Ароматизована сіль, фото prazdnichnymir
Ароматизована сіль, фото prazdnichnymir

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше ми писали, щоб на голові після експериментів не залишилася "солома": які є безпечні фарби для волосся та правильний догляд

Також портал Знай.ua писав, як правильно гасити соду оцтом: цієї помилки допускаються всі