Ковролін або килим на підлозі - справжній порятунок для ваших ніжок, особливо в холодну пору року. Однак, килими швидко брудняться, тим паче якщо вдома є діти або домашні тварини.

Домашні засоби для чищення килимів виявилися неймовірно ефективними. На порталі Insider поділилися 5 методами подолання плям на килимі.

Вивести плями. Фото: Youtube
Вивести плями. Фото: Youtube

Ваніш, рідке мило або шампунь

Класична побутова хімія — відмінний варіант для очищення килима. Багато господинь використовують саме його, тоді килим швидко стає чистим і добре пахне. Вам потрібно спочатку прибрати з килима пил, для цього скористайтеся пилососом або вибийте килим на вулиці.

Потім візьміть шампунь, рідке мило, засіб для миття посуду або Ваніш. Розчиніть засіб у воді до густої піни, нанесіть губкою на килим, залиште на кілька хвилин, ретельно потріть і вимийте з водою. В кінці килим потрібно висушити феном, щоб не спровокувати процес гниття тканин.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Сода і оцет з додаванням порошку

Цей рецепт один з найефективніших. Засіб на основі трьох перерахованих вище інгредієнтів відмінно справляється з будь-якими забрудненнями. Вам потрібно:

  • 0.5 склянки окропу;
  • 70 мл оцту;
  • 1 ст. л соди;
  • 1 ст. л порошку.

Всі ці інгредієнти змішати, перелити в пляшку і через пульверизатор розпорошити на килим. Взяти ганчірку з бавовняної тканини, ретельно потерти нею килим, а потім вологою губкою прибрати залишки засобу.

Пляма від воску, скріншот із відео
Пляма від воску, скріншот із відео

Чищення парою

Пароочисники можна взяти напрокат у господарських чи продуктових магазинах або придбати для постійного використання. Крім пароочисника вам знадобляться різні співвідношення оцту та води.

Для синтетичного килима змішайте розчин, використовуючи співвідношення однієї частини оцту до двох частин води. Для килимів з вовни або натуральних матеріалів використовуйте оцет і воду у співвідношенні один до одного.

Очищення світлого килима гліцерином

Для позбавлення від різних плям, що особливо вдало у випадку з килимами світлих відтінків - на них забруднення видно найкраще. Гліцерин в чистому вигляді потрібно нанести на пляму, залишити на 1-2 години, а потім протерти ділянку вологою ганчіркою.

Лимонна кислота

Ще один народний метод - "прання" килима за допомогою кислоти. Особливо вдалий цей спосіб для тих, кому потрібно вивести застарілі плями. Розведіть кислоту у воді в пропорції 1:1 і вилийте розчин на пляму.

Нагадаємо, ми писали, що як зробити маску для сяючої шкіри обличчя з того, що є у кожного на кухні: анітрохи не гірше за салонні процедури.

Як повідомляв "Знай.ua" застиглий жир відмиється миттєво: чим потрібно залити брудний посуд після святкувань

Також "Знай.ua" інформував, лікарі назвали продукти, що лагідно відновлять гормональний баланс