Зимові фрукти мають ціле джерело енергії, вітамінів та здатні поліпшити не лише наш настрій, але й здоров'я. Також треба зважати на те, що цих фруктів весною та влітку або не буде, або вони не матимуть такого запасу корисності.

Отже, якими фруктами краще поласувати взимку, щоб не проґавити їхні найкращі якості.

Апельсин

Помаранчі можуть збагатити організм вітаміном С, який зміцнює імунну систему і робить вашу шкіру гладкою та еластичною. Наприклад, один середній апельсин містить денну дозу вітаміну С для людини. Одна чашка апельсинових дольок містить 4 грами клітковини. Клітковина поліпшує травлення і сприяє зниженню ваги.

Апельсин. Фото: Youtube
Апельсин. Фото: Youtube

Гранат

Гранат – це дерево або чагарник з великими червоними ягодами. У стародавні часи плоди граната вважалися ліками проти безпліддя та уособлювали собою плодючість. В наші дні гранати є одними з найбільш корисних ягід у світі, вони містять ряд сполук, яких немає ні в одному іншому продукті. Якщо у вас немає можливості вживати в їжу дані плоди, можна віддати перевагу соку ягід або екстракту граната.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Вітамін P - позитивно діє на судини. B6 - зміцнює нервову систему, а B12 - покращує кровотворення. Крім цього в гранаті ще безліч кислот, клітковина і танін. Танін має в'язку властивість і допомагає впоратися з діареєю.

Гранат. Фото: Youtube
Гранат. Фото: Youtube

Грейпфрут

Соковитий, м'ясистий, з приємним ароматом і доволі пікантним гіркуватим смаком, цей незвичайний фрукт — один із найзагадковіших з родини цитрусових. Про його користь не лише складають легенди, а й науково доведено, що грейпфрути містять багато калію, а це головний помічник у підтримці здоров'я серця та судин. Його рекомендують для профілактики атеросклерозу та серцевої недостатності. Грейпфрутові дієти — це не міф. "Райські плоди" не тільки поліпшують травлення і виводять "шкідливий" холестерин, а й допомагають контролювати апетит.

Грейпфрут. Фото: Youtube
Грейпфрут. Фото: Youtube

Журавлина

Журавлина популярна взимку не лише у вигляді соусів та декоративних елементів до різдвяного столу. Її сезон триває з жовтня по грудень, що робить її ідеальною ягодою для свят. Журавлина допомагає запобігти інфекціям сечовивідних шляхів (ІСП). Раніше журавлину використовували як антибактеріальний засіб.

Журавлина. Фото: Youtube
Журавлина. Фото: Youtube

Хурма

Корисна і смачна ягода, яка має велику кількість мікроелементів, а завдяки великій кількості глюкози і фруктози двома-трьома плодами хурми можна втамувати голод. Хурма після цитрусових займає друге місце за кількістю поживних, дієтичних і смакових властивостей. Цей фрукт містить велику кількість харчових волокон, корисних мікроелементів, багато антиоксидантів і вітамінів.

Хурма. Фото: Youtube
Хурма. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, що нехитрі, але ефективні способи продовжити "життя" свічки: горітиме вдвічі довше.

Як повідомляв "Знай.ua" українські супермаркети знизили ціни на гречку та цукор, а борошно дорожчає.

Також "Знай.ua" інформував, що в Україні закликають бойкотувати товар компаній, які працюють у росії.