Цибуля використовується для приготування безлічі страв. Тому важко знайти основну страву, у рецепті якої немає цибулі. Проте, часто очищення цибулі виявляється не надто приємним процесом, адже очі починають пекти й сльозитися.

Це стається через особливості хімічного складу продукт, який викликає сльози під час її нарізання. Проте існує цілих три секрети, які врятують ваші очі від даремних сліз. Кухарі поділилися порадами, які допоможуть значно спростити цей процес.

Три секрети, як нарізати цибулю без сліз:

1. Відкрийте вікно

Нарізання цибулі при постійному потоці свіжого повітря допоможе значно полегшити процес. Адже повітря, яке буде вільно циркулювати по кімнаті, допоможе знизити концентрацію речовин, які викликають сльози.

Цибуля. Фото: скриншот Youtube
Цибуля. Фото: скриншот Youtube

2. Крижана вода

Значно полегшити життя кухарям здатна також холодна рідина. Для цього у дуже холодній воді перед подрібненням потрібно обробити й саму цибулю, і ніж.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

3. Морозилка

Саме цей метод вважають найбільш дієвим. Очищену цибулину потрібно покласти до морозильної камери буквально на 10 хв. Завдяки цьому її можна буде нарізати без сліз.

Цибуля, фото naturae
Цибуля, фото naturae

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль