Багато повних людей, у яких такі ж батьки, бабусі, дідусі – сприймають свою надмірну вагу, як вирок.

Однак дослідження генів показало, що так само як генетичні хвороби, схильність до повноти не вирок, і може не проявлятися у житті людини. А якщо і проявляється, правильним підходом до розв'язання питання можна виправити ситуацію.

Надмірна вага. Фото: Youtube
Надмірна вага. Фото: Youtube

Великий відсоток людей генетично схильні до набору ваги, але при цьому зайва вага є далеко не у кожного з цих людей.

Наявність у людини гена ожиріння можна підтвердити тільки шляхом досліджень. А сам собою той факт, що в сім'ї цієї людини багато повних людей, ще не говорить про наявність у неї серйозних проблем на генетичному рівні.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Здорова їжа. Фото: Youtube
Здорова їжа. Фото: Youtube

У більшості випадків такої "спадкової повноти" винні не так гени, як харчові звички, прийняті в сім'ї: переїдання, любов до жирного та солодкого, загодовування дітей тощо. Якщо ці навички скоригувати, то вага знизиться, попри "важку спадковість".

Думки матеріальні, тому такі твердження, як "я не зможу схуднути через свою спадковість" і подібні до них – потрібно рішуче відкинути.

Прикладом можуть бути багато акторів, які підтримують форму, оскільки цього вимагає професія, а також звичайні "товстуни", які знайшли в собі сили стати стрункими.

Корисний раціон

Не обов’язково сидіти на жорстких дієтах, вводьте різноманітні і смачні страви, які будуть приносити задоволення, а не викликати відразу. Привчайте себе поступово до здорової їжі. Зверніть увагу, що фаст-фуди і всякі, напхані "хімією", десерти не їдять навіть голодні домашні тварини.

Прогулянка. Фото: Youtube
Прогулянка. Фото: Youtube

Більше рухайтесь

Будь-яка рухова активність: ходьба, танці, плавання, велосипед – принесе користь. Відмовтеся від ліфта, піднімайтеся і спускайтеся самостійно, і з кожним днем ​​це буде робити все простіше.

Не стресуйте

Нерідко стрес виступає пусковим механізмом для неконтрольованого набору ваги.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що експерти назвали найбільш вітамінні продукти взимку: організм скаже вам спасибі навесні.

Як повідомляв "Знай.ua" як схуднути, вдихаючи аромат шоколаду: вчені дійшли до неймовірного висновку.

Також "Знай.ua" інформував, мінусові температури принесли українцям нову можливість: лікарка розповіла, як схуднути за 15 хвилин на день.