У сучасному світі все більше людей починають відчувати цей «дефіцит сонця». Цього вітаміну не вистачає людям, особливо в холодну пору року, але цю проблему можна вирішити.

Вітамін Д - унікальна органічна речовина, яка необхідна всім. Від немовлят до людей похилого віку. Він зв'язується прямо з людськими ДНК, і відповідає відразу за безліч процесів у нашому організмі.

Вітаміни, фото: ФБУЗ "ЦГОН"
Вітаміни, фото: ФБУЗ "ЦГОН"

Якщо хочете залишатися здоровими - потрібно вдосталь його вживати, але світовий досвід показує, що це дуже поширена проблема. Причини можуть бути різними - від неправильного харчування до нестачі сонячних променів.

Саме сонце є основним джерелом вітаміну Д, але при цьому не завжди є можливість харчуватися ними. В Україні з листопада до березня досить складно зловити сонячний день, і тому ця речовина не виробляється.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Вітамін D, фото pxhere
Вітамін D, фото pxhere

Але є вихід. Завжди можна замінити продуктами харчування. Джерелом його є жирні види риби, жовток із яєць, маргарин, вершкове масло, деякі види сирів.

Якщо їх регулярно вживати, це значно вирішить проблему авітамінозу у багатьох людей.

Однак це не повністю вирішує дилему. З його практично неможливо набрати денну дозу вітаміну Д, і тому потрібно приймати в холодну пору року синтетичні аналоги.

Сонце / фото: Pixabay
Сонце / фото: Pixabay

Призначити їх повинен лікар, і підбираються вітаміни індивідуально, тому в жодному разі не займайтеся самолікуванням.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем та зверніться до фахівця.

Нагадаємо, що стоматолог вам більше не знадобиться: топ продуктів, які будуть робити ваші зуби білішими

Раніше повідомлялося, що ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині