Наукові досліди підтверджують користь кави для здоров'я. Але чи зміниться щось, якщо до кави додати вершки, які роблять її ніжнішою та смачнішою.

Безліч людей не задумуючись смакують каву з вершками, насолоджуючись смачним напоєм. Та за даними дослідження Національної асоціації кави (NCA), у вершки, які кладуть до кави мститься велика кількість цукру, води, рослинної олії, ароматизаторів та стабілізаторів.

Кава з вершками. Фото: Youtube
Кава з вершками. Фото: Youtube

Дієтологи зазначають, що в одній порції вершків, а це приблизно 4 грами цукру і 1,5 грама насичених жирів. Попри це, деякі кавові напої містять більшу за норму кількість цукру та насичених жирів.

На думку дієтологів невелика кількість вершків до кави, особливо, якщо вона приготована у домашніх умовах, ніяким чином не зашкодять здоров'ю, тому позбавляти себе задоволення випити каву з вершками не варто.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Кава з вершками. Фото: Youtube
Кава з вершками. Фото: Youtube

Деякі дієтологи навіть назвали напій кави з вершками більш корисним, через вміст у вершках жиру, який перешкоджає всмоктуванню кофеїну.

Також до напою можна додавати натуральні спеції, такі як перець чорний, кардамон, гвоздика, інжир, кориця. Ці спеції зможуть блокувати негативну дію кофеїну на організм.

Нагадаємо, ми писали, що соковита картопляна запіканка з курячим філе - елементарний рецепт: можна навіть під час дієти.

Як повідомляв "Знай.ua" вас буде врятовано цієї зими: супер вітамінне варення з калини, рецепт ворога будь-якої застуди

Також "Знай.ua" інформував, як нарізати цибулю без сліз: три способи, завдяки яким ви не будете плакати.