Вітамін А підтримує здоров'я очей, шкіри та допомагає організму захищатися від хвороб та інфекцій.

Якщо цього вітаміну бракує в організму, можна одразу відчути по зовнішнім ознакам. Постійний брак вітаміну А може призвести до сліпоти. Про це йдеться у матеріалі ua-novosti.info

Корисна їжа. Фото: Youtube
Корисна їжа. Фото: Youtube

Поповнити цей вітамін можна споживаючи відповідну їжу. Слід харчуватися різноманітно та збалансовано, щоб не допустити дефіциту. Вживання вітаміну А , або його ще називають ретинолом у вигляді добавок може допомогти, проте у великих кількостях це може бути шкідливим.

Симптоми при нестачі вітаміну А:

  • ​​сухість, погіршення зору;
  • сухе та ламке волосся;
  • сухість та виразки у роті, потріскані губи;
  • лущення, свербіж та сухість шкіри;
  • ламкість нігтів;
  • часті інфекції сечового міхура, верхніх та нижніх дихальних шляхів;
  • повільне загоєння ран.

Проблеми з очима. Фото: Youtube
Проблеми з очима. Фото: Youtube

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Що їсти, щоб поповнити запас ретинолу

Вживайте у їжу більше сиру та яєць, а також жирної риби. Дієтологи також радять пити нежирне молоко та йогурт. Якщо щотижня їсти печінку та печінкові продукти, це також може підняти рівень вітаміну А в організмі. Безпечна доза добавки ретинолу – в середньому 1,5 мг або менше у поєднанні з дієтою.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що "гикавко, гикавко, йди до...": чому з'являються ці неприємні відчуття і як їх швидко позбутися.

Як повідомляв "Знай.ua" як схуднути, якщо ви генетично схильні до повноти? Декілька дієвих порад.

Також "Знай.ua" інформував, Оля Цибульська показала три види пофігізму, українці доповнили: "А якже органічний коли тобі пох..."