Після тривалого використання біла ванна набуває жовтуватого відтінку, який виглядає не дуже приємно. Відмити ванну від жовтизни не так просто, особливо якщо наліт накопичувався роками. Для цього є спеціальна хімія, втім можна легко обійтися і без неї. Про це пише greenpost.

Боротися з жовтизною у ванні можна як за допомогою спеціальної магазинної хімії, так і засобами, які знайдуться якщо не в кожному, то в більшості будинків українців.

Як відмити ванну. Фото: скрін youtube
Як відмити ванну. Фото: скрін youtube

Сода


Чистити содою рекомендується чавунну або металеву ванну, тому що на акриловій можуть залишитися подряпини. "Рецепт" простий: насипаємо трохи соди на губку та трьом проблемне місце. Залишати її на поверхні немає сенсу, адже сода не вступає в реакцію із забрудненнями, а працює тільки якщо докладати зусиль.

Як відмити ванну. Фото: скрін youtube
Як відмити ванну. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Лимонна кислота

Даний метод підійде для акрилових ванн, але перед застосуванням лимонної кислоти краще одягнути гумові рукавички, щоб не постраждала шкіра рук. Наливаємо гарячу воду у склянку і додаємо столову ложку лимонної кислоти. Перемішуємо до повного розчинення та промочуємо губку. Далі наносимо розчин на проблемні місця та залишаємо приблизно на 15 хвилин. Після цього залишиться лише протерти забруднене місце та змити все теплою водою.

Раніше портал Знай повідомляв, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки: мінімум зусиль і засяє, як нова.

Також наш портал інформував, як відмити пожовклий пластикове підвіконня: буде, ніби тільки з магазину.

Крім того, ми писали, застиглий жир миється миттєво: чим потрібно залити брудний посуд після святкувань.