Кава допомагає нам прокинутися, зібратися з силами рано вранці. Для деяких це цілий обряд, який часто замінюється прийомом їжі. Сам по собі цей напій у великих кількостях шкідливий, а ось натщесерце його категорично не рекомендують пити.

З ранку кава дійсно бадьорить та заряджає енергією на весь день. Більше того, вона прискорює метаболізм та спалює жир. У цьому є свої плюси, але напій завдає багато шкоди, якщо пити його натще.

Кава з молоком, фото coffeefan
Кава з молоком, фото coffeefan

Чому не рекомендується пити каву на порожній шлунок

Від цієї звички варто відмовитись тому, що кава впливає на вироблення кортизолу – гормону стресу. Його рівень протягом дня природно падає і змінюється в організмі, а ось даний напій його підвищує. Заспокоює той факт, що "стрибок" лише тимчасовий, тому серйозну загрозу здоров'ю не становить.

Також кофеїн стимулює гормон гастрин, що провокує шлунок вивільняти соляну кислоту. Знижений тиск у нижньому стравохідному сфінктері може призвести до кислотного рефлюксу, оскільки кислота зі шлунка "проривається" вгору в стравохід.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Біль у животі, фото vgoroden
Біль у животі, фото vgoroden

При цьому людина відчуватиме дуже неприємні симптоми - печіння в грудях, кислий або гіркий присмак, проблеми з ковтанням або відригування невеликої кількості їжі чи рідини.

Є ті, хто вживає каву без кофеїну, але це не знижує ризик того, що шлунок може постраждати. Для людей з високою чутливістю такий напій може спровокувати спазми в ділянці живота, тому варто бути обережнішими.

Кав'ярня, скріншот: YouTube
Кав'ярня, скріншот: YouTube

Нагадаємо, яка ознака вказує на те, що авокадо згниє вже за кілька годин

Раніше ми писали, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки