Жир на шиї пов'язаний зі збільшенням ваги, та може також свідчити про підвищений ризик серцевих захворювань.

Дослідження вчених показало, оприлюднене The Sun демонструє, що чим більша ваша шия, тим вища ймовірність того, що у вас високий рівень "поганого холестерину". Жир зазвичай накопичується на шиї з різних причин, таких як збільшення ваги або ожиріння. Також надлишок жиру на шиї може бути викликаний старінням, затримкою води та станами здоров'я, такими як гіпотиреоз, полікістоз яєчників.

Вправи для шиї та обличчя. Фото: Youtube
Вправи для шиї та обличчя. Фото: Youtube

Дослідники вважають, що обвід шиї понад 35 см у жінок та 43 см у чоловіків вказує на підвищений ризик серцевих захворювань та серцевого нападу. Жир на шиї також може чинити тиск на основні дихальні шляхи тіла, утруднюючи дихання.

Це може бути особливо небезпечно вночі, коли деякі пацієнти важко дихають, що збільшує ризик апное уві сні, інсультів і депресії, не кажучи вже про те, що це викликає хропіння.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Фізичні вправи

Перша вправа

Сядьте прямо і опустіть щелепу. Висуньте щелепу якомога далі. Відчуйте напругу на щоках і вухах. Затримайтеся в положенні 10 секунд. Повторіть вправу 10 разів.

Друга вправа

Закрийте рот і розведіть губи. Витягніть губи якомога далі, не розтуляючи губи. Розслабтеся і повторіть вправу 10 разів.

Третя вправа

Максимально витягніть шию, підборіддя розслаблене. Не змінюйте положення голови і не намагайтеся закрити рот. Повільно закривайте рот, щоб відчути напругу на шиї та нижньому підборідді. Затримайте це протягом 10 секунд.

Четверта вправа

Сядьте прямо і висуньте язик. Спробуйте дістати кінчиком до підборіддя. Затримайтеся в цьому положенні протягом 10 секунд.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, як ефективно очистити столові прибори за копійки: маленька та бюджетна хитрість.

Як повідомляв "Знай.ua" на небезпечне захворювання може вказувати колір губ: на що звернути увагу.

Також "Знай.ua" інформував, чому з'являються ці неприємні відчуття і як їх швидко позбутися.