Кава - напій, без якого не може уявити свій день величезна кількість людей. Однак, це не завжди корисно, і може зашкодити вашому здоров'ю. У таких випадках потрібні аналоги, які подарують справжній заряд бадьорості.

Замість того, щоб влаштовувати стрес вашому серцю, можна використовувати інші продукти, які допоможуть прокинутися та збережуть активність протягом усього дня.

Наш організм здатний перетворити вуглеводи на енергію. Прості цукру дуже швидко руйнуються, і дарують вам бадьорість на мить, і цим призводить до накопичення жирів. Чого не скажеш про цільнозернові продукти.

Кава з молоком, фото coffeefan
Кава з молоком, фото coffeefan

Вівсяні, житні, ячмінні каші, цільнозерновий хліб, ячмінь і коричневий рис і так далі не тільки збережуть вашу фігуру, але й подарують вам бадьорість протягом усього дня.

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Протеїни. Білки здатні давати тривалий ефект вашої енергії, яка починає дуже повільно витрачатися. Всі необхідні речовини містяться в рибі, яйцях, а також молочних продуктах. Зокрема йдеться про грецький йогурт, який пришвидшує метаболізм.

Фрукти. У солодких фруктах дуже багато вуглеводів. Ви швидше прокинетеся, і почнете включатися в роботу. Крім того, тільки яблуко замінить чашку кави, а ефект практично ідентичний.

Фрукти, фото: Знай.ua
Фрукти, фото: Знай.ua

Якщо хочете підняти собі ще й настрій, тоді краще використовувати цитруси або банани, багаті на клітковину.

Горіхи – справжні генератори енергії, які дуже просто поєднувати з різними стравами, або зручно брати до офісу на обід.

Гіркий шоколад. Один тільки шматочок здатний покращити концентрацію уваги та тонізує вас. При цьому, на відміну від кави, тиск не піднімається, а серцебиття стабільне.

Мінеральна вода, фото dreamstime
Мінеральна вода, фото dreamstime

Вода. Дивно, але це так. Щоб підтримувати життєву енергію, достатньо буде пити кілька кухлів води.

Нагадаємо, що стоматолог вам більше не знадобиться: топ продуктів, які будуть робити ваші зуби білішими

Раніше повідомлялося, що ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також, як швидко відмити кришки від сковороди без хімії: універсальна суміш, яка має бути в арсеналі кожної господині