Вода з лимоном вранці на пустий шлунок насправді корисна, але багато хто перебільшує її цінність, вигадуючи різні факти. Щоб не обдурити і не тішити себе хибними надіями, варто розібрати, що зі сказаного міф чи правда.

Цей простий напій забезпечує організм хорошим зарядом вітаміну С, а вживати його натщесерце – дуже гарна звичка. Але щоб вона не перетворювалася на "плацебо", важливо розібрати її справжні властивості.

Вода з лимоном, скріншот: YouTube
Вода з лимоном, скріншот: YouTube

Міфи

  • Вода з лимоном не насичує та не зменшує почуття ситості. У лимоні для цього не вистачає клітковини, а вода частково наповнює шлунок.
  • Не підвищує кислотність. Навпаки, лимон тримає баланс в організмі, незважаючи на вміст лимонної кислоти.
  • Не бореться із раком. Жодних підтверджених фактів немає, що вода з лимоном запобігає розвитку онкології.
  • Не підвищує IQ. Навіть такі чутки ходять про переваги напою, але вірити їм не варто. Він допоможе лише сконцентруватися та зарядить енергією завдяки правильній гідратації.

Вода з лимоном, фото 5.ua
Вода з лимоном, фото 5.ua

Правда

  • Допомагає від зневоднення. Напій містить більше електролітів, ніж звичайна вода. Тому пити його натщесерце – мудре рішення.
  • Прискорює метаболізм та пробуджує. Вживання води з лимоном вранці запускає всі процеси травлення і дарує відчуття бадьорості.
  • Виводить токсини. Лимон добре чистить організм від усього поганого і підтримує фільтрацію нирок, а його кислота запобігає появі каменів.
  • Впливає на красу. Вода з лимоном здатна освітлити та освіжити обличчя. Більше того, це чудовий метод боротьби з пігментацією. Але діє вона при регулярному вживанні.

Вода з лимоном, фото tengrinews
Вода з лимоном, фото tengrinews

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки: мінімум зусиль і засяє, як нова

Раніше ми писали про те, що можна приготувати зі шкірки різних фруктів