Яблука є одним з найпоширеніших фруктів, якими люблять ласувати українці. Вони містять багато вітамінів та корисних мікроелементів, а також є дуже смачними й використовуються не лише для споживання у свіжому вигляді.

З яблук можна приготувати смачні компоти, ароматну випічку та інші страви. То ж дуже актуальним є питання збереження свіжості цього продукту протягом якомога довшого терміну.

То ж передусім для яблук краще знайти найбільш підхоже місце, інакше через декілька днів доведеться викидати гнилі плоди. Наприклад, садівники та городники знають, що ділянку потрібно планувати з урахуванням особливостей рослин.

Яблука. Фото: скриншот Youtube
Яблука. Фото: скриншот Youtube

Відомо, що одні культури добре вживаються поряд одна з одною, інші – погано. Така ж ситуація й з плодами. Кожен, мабуть, помічав, що у певних випадках фрукти можуть згнити за лічені дні, або навіть за добу.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Щоб яблука зберігалися протягом кількох тижнів, їх розміщують на одній із полиць холодильника або кладуть у фруктовницю на кухонному столі.

Проте, якщо поряд яблук будуть абрикоси, то плоди швидко згниють. Адже цей фрукт виділяє етилен, який провокує дозрівання яблук. Відповідно у випадку, коли плоди стиглі, починається процес гниття.

Саме через це яблука та абрикоси потрібно зберігати окремо. Це ж стосується й сумісності яблук і бананів. Крім того, на їхній смак суттєво можуть вплинути картопля та морква, якщо їх зберігати поряд.

Абрикоси, фото: Новий Канал
Абрикоси, фото: Новий Канал

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову