В Україні все ще не є безпечним, адже російські терористи регулярно обстрілюють наші території. Постраждати можете і ви, і ваша оселя, і всі інші матеріальні цінності. У тому числі автомобіль.

Експерти розповіли, як захистити свій транспортний засіб від обстрілів та ракет під час війни.

У сьогоднішніх реаліях це дуже важливе питання для водіїв, оскільки небезпека зберігатиметься аж до переможного дня. Але головне пам'ятати, що жодних стовідсоткових гарантій ніхто вам дати не зможе.

Машини, скріншот: YouTube
Машини, скріншот: YouTube

Під час бойових дій ваш автомобіль може бути схильний до величезної кількості небезпек. Зокрема йдеться про уламки від боєприпасів, про ударну хвилю, а також про мародерство забувати в жодному разі не слід забувати. Є люди, які навіть під час війни хотітимуть збагатитися.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Оптимальним притулком для автомобіля в такий час є підземний гараж, і чим товстішими будуть стіни – тим краще. Однак якщо снаряд летить прямо туди, тоді конструкція буде вкрай небезпечною.

Руйнування, фото: скріншот з відео
Руйнування, фото: скріншот з відео

Розраховувати на збереження вашого автомобіля у звичайному гаражі теж не потрібно, адже з цим набагато краще справляється цегляний гараж.

До речі, якщо ваш автомобіль був пошкоджений, то чисто теоретично можна отримати компенсацію від держави. Оформляється вона через додаток "ДiЯ", і відповідний функціонал з'явиться вже найближчим часом.

Страхові компанії у цій ситуації теж особливо не помічники. Адже вони в такому разі керуються пунктом про форс-мажору, який під виплату не підпадає.

Наслідки обстрілів. Фото: Youtube
Наслідки обстрілів. Фото: Youtube

Нагадаємо, що жодної паніки: як вчинити, якщо ви опинилися під завалами

Раніше повідомлялося, що як найближчими тижнями ЗСУ зможуть остаточно зламати окупантів.

Також, українцям пообіцяли закінчити війну вже у 2023, час грає на боці ЗСУ