У досвідчених і хороших господинь дуже багато різних пластикових судочків та контейнерів. В них зручно зберігати їжу, щоб брати з собою з дому, а також, щоб уникнути поширення запахів у холодильнику.

Безумовно, це дуже універсальні та корисні пристосування, але їм властиво часто бруднитися через їжу. Прості забруднення усунути легко – за допомогою засобу для миття посуду, губки та води. Але іноді плями бувають дуже стійкими, і тоді їх важко відмити.

Контейнери для їжі, скріншот з відео
Контейнери для їжі, скріншот з відео

Є спеціальні гелі та порошки, які добре виводять плями. Однак коштують вони недешево і можуть викликати алергію у людей із особливою чутливістю.

Господині вигадали один дієвий засіб, який допоможе з вирішенням проблеми. Багато хто знайомий з дивовижними властивостями харчової соди. Вона дуже корисна в побуті, тож і з плямами впорається чудово.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Харчова сода, фото pravda
Харчова сода, фото pravda

Спочатку треба насипати соду в глибоку ємність, залити невеликою кількістю теплої води і перемішати ложкою. Повинна вийде пастоподібна маса, яку слід завдати на брудний контейнер.

Всі стінки контейнера добре протираємо пастою, але змивати відразу не варто - залиште на 2-3 години. Після такої маніпуляції весь бруд піде і контейнер знову можна використовувати.

Нагадаємо, як швидко очистити картоплю в мундирі за секунду: спосіб, який заощадить час і зусилля

Раніше ми писали про те, як у декілька разів підвищити ефективність прання: краще, ніж будь-який дорогий порошок

Як повідомляв Знай.ua, чому чай з лимоном стає некорисним: як правильно пити цей напій