Досить популярною стравою на столах українців є картопляне пюре, яке, крім того, що є досить смачним та бюджетним варіантом, воно також поєднується з різними додатками.

Однак, мало хто знає, як зі звичайнісінького картопляного пюре приготувати справжнісінький кулінарний шедевр. Виявляється, щоб страва вийшла набагато смачнішою, варто додати лише два інгредієнти.

Врахуйте, що взимку картопля може відрізнятися неприємним присмаком, особливо якщо її зберігати неправильно. То ж якщо ви плануєте приготувати пюре, зверніть увагу на наступні способи, щоб зробити його смачнішим.

картопляне пюре, фото з вільних джерел
картопляне пюре, фото з вільних джерел

Як приготувати смачне картопляне пюре

Передусім правильно підготуйте картоплю до варіння. Найкраще буде, якщо ви поріжете її не надто дрібними частинками, а середню і маленьку краще залишити цілими. У воду одразу додайте трішки солі і овоч почне її вбирати під час варіння.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Далі поставте картоплю на 20 хвилин, заливши її холодною водою. Завдяки цьому простому прийому ви зможете позбутися зайвого крохмалю. Далі злийте воду і налийте нову. Поставте каструлю на вогонь і варіть її не більше 20-25 хвилин після закипання.

Картопля, фото legkovmeste
Картопля, фото legkovmeste

Якщо вам подобається смак і аромат лаврового листка та чорного перцю горошком, можете додати ці класичні прянощі, які нададуть пюре надзвичайного смаку. Але після того, як картопля звариться не забудьте витягнути лавровий лист і перець.

І найголовніші інгредієнти, які зроблять пюре неймовірно смачним, це якісне вершкове масло (в жодному разі не спред і не маргарин) та підігріте молоко.

Вони виручать навіть у випадку, якщо сама картопля неідеальна, неправильно зберігалася або має неприємний присмак. Після додавання вершкового масла та підігрітого молока можете бути певні, що пюре стане дуже смачним.

Картопляне пюре, фото zira
Картопляне пюре, фото zira

Нагадаємо, якщо потрібна медична допомога, а мобільний зв'язок відсутній: у МОЗ підказали, що робити

Як повідомляв "Знай.ua", ви можете не помітити небезпеку: яких обов'язкових правил потрібно дотримуватися взимку

Також "Знай.ua" писав, кому з українців полегшать отримання субсидії: у ПФУ назвали умову