Для дітей виробники створюють спеціальні засоби для догляду, тому що їх шкіра дуже відрізняється від дорослої. Люди можуть подумати, що така косметика набагато краща і підійде всім, але це далеко не так.

Дитяча продукція безпечніша і підходить для особливо чутливої шкіри. Це правда, проте діє вона так лише на малечі. Дорослим такі засоби можуть лише зашкодити, як заявила лікар-дерматолог Ірина Литвинова.

Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa
Діти розмалювали стіни, domopravitelnitsa

Засоби для дітей завжди виробляються за жорсткими стандартами, тому що товщина шкіри малюків значно менша, ніж у дорослого. Через це вона така ніжна та чутлива.

"Потові та сальні залози також набагато менш активні, отже, гідроліпідна мантія залишаються відносно слабкою. Це означає, що бар'єрна функція ще недосконала, а шкіра дітей менш стійка і міцна, особливо чутлива до хімічного, фізичного та бактеріального впливу", - зазначила лікар.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Насамперед продукція для дітей націлена на те, щоб захищати їх шкіру від будь-якого негативного впливу зовнішнього середовища. Засоби з такого сегмента часто містять вазелін, ланолін, гліцерин та інші компоненти, що створюють плівку.

Чому дорослим не варто користуватися дитячими засобами

Литвинова заявила, що така косметика зовсім не розрахована на потреби дорослої шкіри. Вона просто не здатна дати того, чого від неї очікують. Більше того, це може навіть зашкодити.

"Вона може бути надто "важкою" і комедогенною, уповільнювати дихальну, очищувальну та регенеруючу функції дорослої шкіри, витягувати вологу з неї, провокуючи сухість при тривалому використанні", - повідомила вона.

Лікар підкреслила, що для кожного віку потрібно підбирати індивідуальні засоби догляду. Це стосується і продуктів, і способу життя загалом.

Людина. Фото: Youtube
Людина. Фото: Youtube

Нагадаємо, як ефективно очистити столові прилади за копійки

Раніше ми писали, як у декілька разів підвищити ефективність прання