Українцям розповіли про те, коли саме, скільки та де треба набирати воду на Йордан. Це потрібно знати кожному господареві.

З 18 на 19 січня християни набирають воду, яка має особливу властивість, і здатна зцілювати та приносити успіх. Зазвичай набирають її в період з 00:10 до 01:30.

Набирати воду можна як з-під крана, так і з відкритих водойм. А якщо жоден з варіантів не підходить, можна купити її в магазині, після чого освятити в церкві.

Зазначимо, що оскільки в Україні діє комендантська година, то набрати воду вночі поза джомом не вийде.

Вода з крана, кадр з відео
Вода з крана, кадр з відео

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Багато набирати не потрібно, достатньо буде навіть одного літра, і рекомендується зберігати її в скляному посуді не більше року. Якщо раптом вона зіпсувалася, потрібно вилити її подалі від будинку, або ж полити нею кімнатні рослини.

Освятити воду можна як у церкві, так і самостійно в домашніх умовах, просто прочитавши над нею молитву. Однак, варто розуміти, що набрана з крана або водоймища не підходить для того, щоб приймати її, і підійде лише для ранкових вмивань або кроплення вашого будинку.

Церква, православні свята - фото ПЦУ
Церква, православні свята - фото ПЦУ

Для того, щоб посилити цілющі властивості святої води, весь день 18 січня потрібно було дотримуватися посту, а наступного дня випити її на голодний шлунок. При захворюваннях це також допомагає, адже за допомогою води можна полегшити фізичне та духовне самопочуття.

Вода, набрана цього святкового дня, особлива, тому ставитися до неї слід з повагою. Існує кілька простих правил зберігання святої води вдома.

Хрещення, фото: скріншот з відео
Хрещення, фото: скріншот з відео

Не рекомендується зберігати її в пляшках від інших напоїв, зокрема, якщо вони є пластиковими. Найкраще для цього використовувати скло. Свята вода повинна зберігатися в тихому та затишному місці, де поряд немає жодної техніки.

Християни набирають воду щороку, проте її термін дії може бути набагато тривалішим, у цьому її й особливість.

Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/
Водохреще, фото facebook.com/93OMBr/

Водохреща є святинею і ставитися до неї слід з особливою повагою та повагою. Якщо дотримуватися всіх наведених вище рекомендацій щодо зберігання святої води, її чудодійні властивості допомагатимуть вам.

Нагадаємо, що будуть бити по житлових кварталах: українців попередили про зміну терору росіян.