Для того, щоб втримати фінансову стабільність цього року, слід тримати руку на пульсі, та бути готовим до змін, перекваліфіковуватися, змінювати види діяльності тощо.

Фінансовий аналітик і керівник банківського порталу banker.ua Олексій Лупоносов зазначає, що в умовах війни казати про фінансову стабільність дуже важко. Своїми "рецептами" Лупоносов поділився з сайтом "ProГроші".

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Сьогодні — не соромно просити по допомогу, не соромно приходити за гуманітаркою, не соромно звертатися за субсидіями, не соромно користуватися безплатною медициною, якщо ваші можливості змінилися. — зазначає фінансист.

Аналітик наголошує, що потрібно усвідомити, що доходи можуть падати не тому, що ви мало працюєте, а тому, що навколо йде війна, і агресор цілеспрямовано руйнує не лише будівлі, а й економіку.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо є можливість зменшити витрати, то цим треба скористатися.

Також фінансист радить оптимізувати свої витрати. Зниження доходів та можливостей під час війни вимагає переглянути свої статті витрат. Не забувайте, що інфляція знищує не лише поточні грошові потоки, але й заощадження.

Аналітик радить тримати біля себе готівку, щоб мати змогу розрахуватися нею у будь-який момент. Це особливо актуально у прифронтовій зоні, де часті перебої з електрикою.

Нагадаємо, ми писали, що "Ощадбанк" порадив українцям, як убезпечити себе від шахраїв у чат-ботах.

Як повідомляв "Знай.ua" українці з картами "ПриватБанку" потопають у кредитах, сліз більше не залишилося.

Також "Знай.ua" інформував, нове на валютному ринку: звіт НБУ про обмінники, податок на валюту для банків та євро по 43 грн.