Кожна господиня готує борщ по-своєму, використовуючи хитрі секрети. Хтось любить експериментувати з добавками та м'ясом, але лише одне залишається незмінним – червоний колір. Але й тут у деяких можуть виникнути труднощі.

Є одна маленька хитрість, яка додасть борщу насичений червоний колір – додавання оцту, який, напевно, знайдеться на кухні у кожного.

Борщ, фото wikipedia
Борщ, фото wikipedia

Досвідчені кухарі знають, що якщо борщ перекипить, червоний буряк втратить свій насичений колір. Це дуже тонка справа, в якій важливо знати грань. Смакові якості не сильно від цього постраждають, але візуально борщ має бути червоним. Щоб зберегти колір, на допомогу прийдуть лише кілька крапель оцту.

Справа в тому, що тертий буряк втрачає колір під час тривалої термічної обробки. Експерти визначили приблизний час варіння буряка до готовності - 15 хвилин, але і тут можуть вплинути особливості сорту або інтенсивність вогню.

Буряк, фото glavred
Буряк, фото glavred

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Щоб зберегти колір, достатньо буде трохи збризкати буряк оцтом 3-9% перед тушкуванням. На 5 літрів готового бульйону достатньо взяти столову ложку оцту.

Якщо вийшло дуже кисло, можна додати цукру. Це також додасть насиченості борщу. А ще оцет можна замінити лимонною кислотою - вона теж впорається з поставленим завданням.

Зажарка для борщу, фото: скріншот з відео
Зажарка для борщу, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять і покращує настрій.

Раніше ми писали про те, що експерти розповіли, що може зіпсувати фігуру не гірше за цукерки.

Як повідомляв Знай.ua, безсоння, головний біль та проблеми зі шлунком: чому не можна пити багато кави