Зварити яйця дуже просто, але приготувати їх так, щоб вони вийшли по-особливому смачними й легко чистилися, не кожен вміє.

Ви, мабуть, помічали, що дуже часто через помилки, пов'язані з процесом приготування, велика частина корисного білка так і залишається на шкаралупі.

Проте у кухарів на цей випадок є безліч хитрощів та правил для варіння курячих яєць, які навіть здатні багатьох здивувати. Наприклад, про таку просту хитрість, як, наприклад, потрясти куряче яйце перед відправкою у каструлю, взагалі мало хто знає.

Яйця. Фото: скриншот youtube
Яйця. Фото: скриншот youtube

Навіщо трясти яйця перед варінням

Як пояснюють кухарі, ця порада зовсім не безглузда, як здається на перший погляд. Адже після того, як потрясти куряче яйце перед варінням, його вміст буде рівномірно розподілено. У результаті очистити такий продукт буде значно простіше.

Популярні новини зараз
Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Крім того, цю дію можна замінити іншою - просто кілька разів покрутіть яйце на столі і результат отримаєте такий самий.

А щоб яйце вийшло смачним, візьміть до уваги й інші правила приготування цього продукту. Наприклад, врахуйте, що свіжі яйця краще не варити, а зачекати кілька днів. Також класти їх потрібно варто лише у каструлю із холодною водою. А при варінні додайте маленьку ложку солі.

Яйця, скріншот з відео
Яйця, скріншот з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль