Прибирання аж ніяк не є улюбленою справою практично для кожного з нас, та все ж таки воно є вкрай необхідним. Однак важливо не допускати поширених помилок під час цього процесу.

Процес прибирання багатьом взагалі не подобається, тому багато хто його намагається спрощувати або ігнорують певні предмети. То ж щоб покращити якість прибирання, варто розібрати кілька негативних навичок.

6 найпопулярніших помилок під час прибирання:

1. Ігнорування проблем з сантехнікою. Найпоширеніші з них, це "капає кран, кран туго відкривається, унітаз погано змиває, постійно забивається раковина". Проте ігнорування точно приведе до ще гірших наслідків, тому воно є неприпустимим.

Прибирання в будинку, фото з вільних джерел
Прибирання в будинку, фото з вільних джерел

2. Не приділяти уваги вентиляції. Ці місця у квартирах часто засмічуються. Це, наприклад, витяжка на кухні, грати у ванній кімнаті. У вентиляції постійно накопичується пил та інші забруднення, то ж якість повітря погіршуватиметься, якщо під час прибирання оминати ці місця. Робіть це хоча б 1 раз в місяць.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

3. Ігнорувати приховані місця. Це, наприклад, простір за радіаторами опалення, шафа під мийкою, де накопичується волога та сміття, холодильник, простір під ліжками.

4. Контроль побітових приладів. Наприклад, врахуйте, що під пральною машинкою може накопичуватися волога, яка може спровокувати корозію проводів та елементів керування. Не забувайте також про фільтри та системи зливу, які потребують обслуговування тощо.

прибирання, фото Pxhere
прибирання, фото Pxhere

5. Не закінчувати прибирання. То ж якщо немає можливості одразу закінчити прибирання у певній зоні, його краще зовсім не починати. А у випадку, якщо немає часу підтримувати ідеальний порядок у будинку, як варіант можна виділити певні зони та поступово прибирати їх.

6. Використовувати невідповідні засоби для чищення. Почніть, як мінімум, з прочитання інструкції для них. Адже кожен засіб для чищення повинен застосовуватися тільки для певних поверхонь.

Прибирання в будинку, фото kakpochistit
Прибирання в будинку, фото kakpochistit

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро