Багато наших читачів стикалися з такою ситуацією, коли дістаєш з шафи річ, після тривалого зберігання, а від неї бракує чимось незрозумілим, зовсім не тим, чим має пахнути одяг. Так от, щоб не ходити і не смердіти всім під ніс, а головне собі самому - є дуже крута фішка, яка допоможе впоратися зі смердючим омбре.

До списку речей, які можуть прийняти всі запахи різних періодів в квартирі або будинку входять: футболки, блузки, сукні, ділові костюми, шарфи. До того часу, поки настане їхній "зоряний" період, запах дасть про себе знати.

Давайте розбиратися, як боротися з таким явищем, за порадою відповідальних та досвідчених домогосподарок.

Кішка в шафі, фото з вільних джерел
Кішка в шафі, фото з вільних джерел

Є кілька причин, чому від речей починає неприємно пахнути у шафі. Так, запах вони можуть вбирати від самої шафи, якщо вона дуже стара і видає різкий "аромат".

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Також причиною може бути неправильне зберігання одягу, наприклад, якщо покласти в чисті речі не дуже чисті. Крім цього, запах затхлості з'явиться, якщо сховати в шафу випраний, але не до кінця просушений одяг.

Від вологості, якій нікуди подітися в закритому просторі, може виникнути кілька проблем. Крім неприємного запаху, вона може також викликати появу цвілі.

Туалетний папір, скріншот: YouTube
Туалетний папір, скріншот: YouTube

Метод туалетного паперу

Папір може творити дива не тільки в "м'якій" області, але він ще є засобом, який чудово вбирає запахи. Для того щоб видалити запах вогкості та плісняви ​​у шафі, достатньо буде зберігати поряд з речами на полицях один або кілька рулонів. Якщо шафа велика, можна навіть кілька. Можна також зробити експеримент – нанести кілька крапель ефірної олії, тоді ви будете у подвійному виграші.

Нагадаємо, часнику та риби можна не боятися: як натуральним способом позбутися стійких запахів із духовки.

Раніше повідомлялося, втрачають смак і стають небезпечними: які продукти категорично не можна заморожувати.

Також, не викидайте гречку, що пригоріла: прості способи врятувати страву.