Фахівці розповіли, чому не можна їсти зелені яблука і яких наслідків слід чекати після їхнього споживання. Лікар дала кілька важливих рекомендацій.

Фрукти та овочі безумовно багаті вітамінами та мікроелементами, яких так не вистачає взимку. Проте далеко не всі дари природи будуть корисні абсолютно кожному. Наприклад, зелені кислі яблука протипоказані людям з деякими захворюваннями.

З цієї причини, як відзначають медики, у випадках краще не їсти зелені яблука. Відповідними застереженнями поділилася ендокринолог і дієтолог Тетяна Бочарова.

Сушені яблука / фото: Pixabay
Сушені яблука / фото: Pixabay

Дієтолог розповіла про небезпеку зелених яблук

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

1. Панкреатит і дискінезія

Зелені яблука протипоказані людям із загостреним діагнозом панкреатиту і дискінезії жовчовивідних шляхів. Тому їм слід обирати більш солодкі, стиглі сорти. А також не варто їсти їх у сирому вигляді. Набагато краще для здоров'я буде запекти їх або протерти на тертці, очистивши їх від шкірки. Вживати слід не більше одного яблука в день.

2. Гастрит і виразка

При цих діагнозах зелені яблука на перекус будуть не найкращою ідеєю. Слід повністю виключити їх зі свого раціону, щоб уникнути виникнення ускладнень. В крайньому разі слід обмежитися одним яблуком в день.

Яблуко / фото: Pixabay
Яблуко / фото: Pixabay

3. Шкода для зубної емалі

Все через те, що яблука містять у собі близько чотирьох ложок цукру, що сприяє високій кислотності в роті. Після з'їденого яблука фахівці радять обов'язково одразу почистити зуби або випити склянку води. також можна просто запити яблуко молоком або з'їсти шматочок сиру.

4. Допустима норма

Для здорової людини за словами лікарів допустима добова норма - не більше двох яблук в день. Все через те, що в зелених яблуках міститься велика кількість кислоти, яка у надмірній кількості здатна подразнювати слизову, а також підсилювати апетит.

Яблука, скриншот youtube Кухня наизнанку
Яблука, скриншот youtube Кухня наизнанку

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро