Часто картоплю зберігають на балконі, проте за таких умов овочі можуть замерзнути. Через це не просто зміниться смак готової страви, у деяких випадках краще такий овоч викинути.

Названо головні ознаки, які допоможуть зрозуміти, що картопля замерзла. Крім того, кухарі дали поради, що можна з неї приготувати і чи взагалі можна це робити.

Головні ознаки замерзлої картоплі

Найпростіше це зрозуміти наступним чином. Потрібно занести підозрілі бульби до будинку та залишити при кімнатній температурі. А через певний час спробуйте розрізати картоплину. Якщо колір усередині не змінився, отже, їсти її можна.

Картопля. Фото: скриншот Youtube
Картопля. Фото: скриншот Youtube

Крім того, якщо картоплю вдалося розрізати (розморозити) лише через 5-6 годин, то в готовому вигляді вона буде солодкою. Дуже важливо у цьому разі, щоб овоч не почав гнити. Якщо цього не сталося, можете бути впевнені, що переморожений овоч абсолютно безпечний для здоров'я.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Що можна приготувати із замерзлої картоплі

Найкращим варіантом буде пустити змерзлу картоплю на деруни. Також з неї можна приготувати "колдуни" - картоплю начинену м'ясом, або бабку - страву зі смаженої картоплі під грибним соусом, прикрашену помідорами. А зцідивши надлишки соку й додавши цибулю та спеції в овочеву масу, можна перебити солодкуватий присмак.

Бургери з дерунами, скріншот: YouTube
Бургери з дерунами, скріншот: YouTube

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль