Багато людей не можуть прокинутися вранці без чашки кави, але її регулярне споживання погано впливає на здоров'я. Є продукти, які бадьорять не гірше і будуть набагато кориснішими.

Різка відмова від кофеїну може спричинити неприємні наслідки - втому, сонливість і апатію. Але якщо включити до раціону продукти, що стимулюють роботу нервової системи, все пройде легко. Вони здатні підзарядити і бадьоро почати день, але в той же час діють набагато м'якше за кофеїн.

Сонливість вранці, фото vladnews
Сонливість вранці, фото vladnews

Горіхи

Вони дуже корисні, оскільки містять жирні кислоти, важливі вітаміни та мінерали, а також білки. Усього одна жменя горіхів зарядить необхідною енергією на весь день.

Апельсини

Цитрусові підбадьорять не гірше за каву завдяки вітаміну С, який покращує транспортні функції крові. А чим більше кисню буде доставлено клітинам мозку, тим енергійніше ви почуватиметеся.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Апельсин. Фото: Youtube
Апельсин. Фото: Youtube

Риба

Рибу в запеченому вигляді варто регулярно їсти, якщо ви відчуваєте млявість. Омега-3 жирні кислоти захищають клітини мозку і прискорюють метаболічні процеси, що відбуваються в них.

Авокадо

Завдяки високому вмісту біологічно активних речовин, авокадо насичує організм, а також надає сил на весь день.

Авокадо, фото: скріншот з відео
Авокадо, фото: скріншот з відео

Брокколі

Цей продукт багатий вітаміном С, клітковиною, залізом, бета-каротином, антиоксидантами та хромом. Всі ці речовини дарують почуття бадьорості на тривалий час.

Нагадаємо, які продукти ніколи не можна розігрівати в мікрохвильовій печі: несподіваний список

Раніше ми писали про те, коли потрібно снідати: дієтологи нарешті розвіяли всі сумніви.