Попри те, що гречка має безліч корисних властивостей, їсти її можна не всім. Адже цей продукт також здатний шкодити організму, якщо вживається у їжу занадто часто або у великій кількості.

Фахівці пояснили, що гречкою не слід зловживати зокрема жінкам після 40 років, пише glamour. Вони пояснюють, що у цьому віці їх організм відчуває особливу потребу у кальції, проте саме цей мінерал може недостатньо повноцінно засвоюватися через часте вживання гречки.

Своєю чергою погане засвоєння і нестача мікроелементів впливають на схильність до остеопорозу і хвороб зубів через ослаблення та пошкодження їх емалі, додають лікарі.

Гречка, скріншот з відео
Гречка, скріншот з відео

Крім того, улюблена багатьма гречка може нашкодити у разі наявних проблем з травним трактом. Зокрема, лікарі відзначають, що цей популярний продукт "може викликати спазми шлунку та інші дискомфортні явища".

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Слід врахувати також й інші небезпечні стани, за яких вживання гречки слід мінімізувати й суворо контролювати. Зокрема, мова йде про алергію, гіпертонію, вагітність, ниркову недостатність, виразку шлунку.

Попереджають медики й тих, хто має намір схуднути. У цьому разі "сидіти на гречці" не варто, адже така дієта може негативно вплинути на здоров'я.

Варена гречка, фото з вільних джерел
Варена гречка, фото з вільних джерел

Нагадаємо, овочі борщового набору подорожчали знову: як часто українці зможуть варити улюблену страву

Як повідомляв "Знай.ua", заплатять у 8 разів більше: українцям перерахували доставку газу

Також "Знай.ua" писав, знову подорожчання? Якими будуть ціни на овочі та фрукти навесні