Багато людей страждають від того, що не можуть довго заснути або від неспокійного сну. Часто проблему вирішують снодійні препарати, проте їх можуть замінити натуральні напої, які слід пити незадовго до сну. Про це пише Express.

Деякі напої можуть допомогти зробити сон міцнішим та якіснішим, що дуже важливо для організму, адже в цей період він відновлюється та відбуваються інші важливі процеси.

Подолати безсоння. Фото: Youtube
Подолати безсоння. Фото: Youtube

Молоко

Даний напій містить амінокислоту триптофан, яка при попаданні в організм людини перетворюється на серотонін, що впливає на настрій та сон. Отже, склянка молока випита перед сном може суттєво покращити його якість. Однак дуже важливо, щоб у людини не було протипоказань у вигляді алергії на молочку або непереносимість лактози.

Ромашковий чай

Напій має заспокійливий ефект та допомагає розслабити м'язи, що може полегшити процес засинання. Крім допомоги зі сном, цей напій має низку інших позитивних властивостей, наприклад, захищає клітини організму від окислювального стресу та допомагає контролювати рівень цукру в крові.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Чай. Фото: Youtube
Чай. Фото: Youtube

Чай з мелісою

Цей напій має приємний аромат і може використовуватися як натуральний засіб від проблем зі сном. Його корисно пити ввечері, але дуже важливо, щоб у ньому не було кофеїну.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "зістарять" суглоби на роки: названі популярні продукти, якими краще не зловживати.

Також наш портал інформував, ніколи не їжте картоплю з цими продуктами: 4 варіанти найшкідливішого поєднання.

Крім того, ми писали, чому корисно їсти сир із пліснявою — покращує пам'ять та покращує настрій.