Дуже важливим є регулярний та правильний догляд за пральною машинкою, щоб вона служила довго та ефективно. Передусім варто навчитися чистити пральну машину.

То ж експерти радять хоча б раз в місяць доглядати за пральною машинкою, щоб її не довелось ремонтувати чи замінювати. Зверніть увагу, якщо всередині машинки накопичилося багато бруду, накипу та неприємних запахів, це означає, що настав час її очистити.

Почистити пральну машинку можна за допомогою відбілювача. Для цього налийте пів літра відбілювача в ящик для мийних засобів та запустіть прання без білизни при 60°C.

Прання одягу, скріншот з відео
Прання одягу, скріншот з відео

Чистити та дезінфікувати пральну машину відбілювачем варто кожні 30 днів. Завдяки такому щомісячному технічному обслуговуванню, ви зможете видалити бактерії та відкладення накипу, які утворилися в барабані та фільтрі.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Для очищення також підійде й оцет. Цей продукт здатний запобігти накопиченню бруду та нейтралізації будь-яких неприємних запахів, які виникають всередині машинки.

Сода, оцет, фото з відкритих джерел
Сода, оцет, фото з відкритих джерел

Крім того, оцет є потужним очисником та дезінфекційним засобом. Для очищення пральної машинки просто налийте його у барабан машинки та запустіть прання при найбільшій температурі.

Іншим засобом, який підійде для цієї справи є лимонна кислота. Потрібно насипати приблизно 25-30 грам у відсік для порошку та запустити прання без речей. При цьому потрібно встановивши високу температуру та максимальну тривалість. Щоправда, очищувати машинку таким чином не рекомендується частіше, ніж 1 раз на 3 місяці, щоб не нашкодити техніці.

Прання одягу, скріншот з відео
Прання одягу, скріншот з відео

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро