Вівсянка входить у щоденний раціон багатьох людей, і не дарма, адже це чудове джерело клітковини та корисних речовин, які так потрібні організму вранці. Мало хто знає, на що ще здатний цей продукт.

У вівсяних пластівців багато переваг, взяти хоча б їхню харчову цінність, але зараз йдеться про те, що цей продукт дуже корисний у побуті. Цим лайфхаком обов'язково зацікавляться господині, адже вівсянка допоможе вивести жирну пляму з одягу та різних тканин.

Вівсянка / фото: Pixabay
Вівсянка / фото: Pixabay

Цей спосіб підійде для забруднень, наприклад, від олії чи будь-якої жирної їжі. Все, що потрібно зробити, це змолоти в кавомолці всього жменю вівсяних пластівців на порошок.

Після нашого чудо-засіб необхідно нанести на пляму і почекати, поки весь жир вбереться. Далі треба струсити одяг і випрати звичайним способом, можна навіть вручну.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Прання речей, фото takprosto
Прання речей, фото takprosto

Більш того, вівсяні пластівці допоможуть позбавитися жирності не тільки на тканині, але і на шкірі голови.

Багато хто знайомий з цим народним методом, але нагадати варто: слід змішати вівсянку з харчовою содою і нанести суміш на волосся. Далі вичісуємо їх і промиваємо під проточною водою, а потім шампунем.

Догляд за волоссям. Фото: кадр з відео
Догляд за волоссям. Фото: кадр з відео

Раніше ми писали про те, який сік потрібно пити щодня, щоб забути про проблеми з пам'яттю: цього не робить майже ніхто

Як повідомляв Знай.ua, як позбутися печії, якщо під рукою немає ліків: ефективні методи, які допоможуть забути про дискомфорт .

Також портал Знай.ua писав, що свічка не знадобиться: 7 способів висвітлити приміщення при вимкненні електрики